Cunit recupera el seu patrimoni rural gràcies al voluntariat

Continua la restauració del patrimoni rural del nostre terme. El passat dilluns dia 19 d’abril un equip de deu jubilats – tots voluntaris – vilafranquins encapçalats per l’arbocenc Robert Rovira Farré van dedicar tota la jornada a completar la reconstrucció d’una de les barraques de pedra seca del municipi que va ser descoberta en el transcurs de l’any passat.

S’ha de dir que estava totalment envoltada de bosc i prèviament es va haver de desbrossar l’entorn a fi de deixar-la lliure i a la vista per així poder facilitar l’arribada fins a peu d’obra de l’equip de reconstructors i les seves eines. La barraca està situada enmig d’una gran massa forestal al principi del fondo del Cova, a l’antic camí dels fondos de Segur.

Com es pot observar a les imatges que acompanyen aquesta entrada, la reconstrucció està perfectament acabada i per tant ja s’ha recuperat el seu aspecte original.

Aviat es continuarà amb una altra construcció més singular i molt més complexa: la reconstrucció d’una altra cabana de pedra seca amb estructura de doble cambra i situada al camí que porta a “Cal Borges” un cop passada la urbanització de la “Baronia”.

Grup d’Estudis Cunitencs Delmacio de Conito

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s