Valoració de la presentació del ‘Chunido’ 2

El passat dissabte dia 22 es va presentar el número dos de la revista Chunido que edita la nostra entitat i que va comptar amb l’eminent catedràtic de la Universitat de Barcelona el Sr. Joan Santacana com a conductor de l’acte; va fer una petita dissertació sobre les revistes d’investigació de caràcter local que no deixen de tenir el seu mèrit amb estudis que al contrari restarien inèdits. També va destacar la gran tasca del Dr. Ramon Dachs a Calafell on va arribar el 1917.

Una vista del públic que ens va acompanyar a la Biblioteca en la presentació del número 2 de la nostra revista “Chunido”. A la dreta en Joan Santacana.

La presentació es va fer a la Biblioteca Municipal atès l’actual situació sanitària que ens va obligar a ocupar un espai més ampli per deixar l’oportuna separació per al públic assistent. Amb tot i aquest canvi d’ubicació el públic va respondre a la convocatòria i va omplir sobradament l’espai reservat, i a qui volem agraïr el seu escalf.

descendents DACHS
El presentador, el catedràtic Joan Santacana, a l’esquerra acompanyat de la Sra. Magdalena i el Sr. Iñaki, descendents del Dr.Ramòn Dachs, vinguts expressament des d’Oviedo per assistir a l’acte

La sorpresa va ser poder comptar amb la presència de dos descendents – vinguts expressament des d’Oviedo – del Dr. Ramon Dachs, el metge de Calafell que al llarg de cinquanta anys va vetllar també per la salut dels cunitencs. Un article recordant i glossant la seva figura ocupa bona part del contingut del número 2 de la revista.

Al final de l’acte es va servir un tast de cava com és costum als actes que organitza la nostra entitat.

Per al dissabte 12 de setembre, en commemoració de la Diada d’enguany, estem preparant una xerrada-conferència que versarà sobre el Territori i la Demografia de Cunit a través dels temps, a càrrec d’en Roger Benito, doctor en Història Medieval, vell conegut nostre i que ens ha donat aquests últims anys altres conferències de variada temàtica. El lloc de l’activitat serà també la Biblioteca Municipal a les 12 h del migdia.

Si esteu interessats a tenir el número 2 de la revista ‘Chunido’, no dubteu en contactar amb nosaltres per poder recollir-lo. Si preferiu descarregar-lo en Pdf ho podeu fer en aquest enllaç.


Grup d’Estudis Cunitencs Delmacio de Conito

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s