El segón “Chunido”, ben aviat

portada

Com us avançàvem, ja tenim a punt de sortir de la impremta el segon número dels quaderns d’història local que publiquem sota el nom de “Chunido“. Com a petit avanç, us mostrem la portada. El seu contingut com sempre serà variat i amè:

portada chunido2r
Portada del segon Chunido publicat per el grup d’estudis cunitencs Delmacio de Conito.

Com article principal hi ha la història de n’Andreu Bisbal, que va ser senyor de Cunit l’any 1462, i de les seves dos vessants d’amistats contraposades: primerament va ser fidel a la Generalitat i posteriorment va canviar de bandera per a recolzar al rei Joan II. Aquest article ha estat redactat per l’historiador Pol Bridgewater, doctor en història medieval de la Universitat de Barcelona.

També trobareu tota la informació sobre les dues campanyes d’excavacions que s’han realitzat a Puig Pelós a càrrec d’en Daniel López i na Mireia Sabaté.

Un extens article recordant la figura del Dr. Ramon Dachs que va cuidar de la salut dels cunitencs al llarg de cinquanta anys, fet per en Jaume Casañas Mestre, que completa el temari de la nostra revista.

Oportunament ja us comunicarem si fem una petita presentació i on podreu recollir-la.

Aprofitem també per informar-vos que al davant l’Oficina de Turisme ja s’han iniciat les obres per reconstruir – parcialment – una part del búnquer de la Guerra Civil que hi havia al davant de la platja i que va ser enderrocat l’any 1962.

sdr
Estat actual de les obres de reconstrucció del búnquer de la Guerra Civil on es pot observar l’encofrat semicircular de fusta de la part frontal, i les parets de formigó armat posteriors.

 


Grup d’Estudis Cunitencs Delmacio de Conito  –  Juliol de 2020

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s