El Futbol a Cunit

Malgrat els difícils anys immediats a la postguerra civil amb la misèria, fam, racionament i altres penúries derivades de l’autarquia franquista el jovent de Cunit encara treia temps per l’esbarjo i jugar una estona del diumenge a futbol enfrontant-se a equips de les poblacions veïnes, principalment Cubelles.

Aquí aportem al nostre blog la primera imatge que hem trobat de l’equip de futbol cunitenc i cal situar-la en els primers anys de la dècada dels 40:

000

El vestuari va ser costejat pel poderós amo del Castell, Salvador Corderas i els colors de l’equipació segons ens consta a les nostres notes eren: samarreta blanca i blava a ratlles verticals (com l’Espanyol de Barcelona) i pantaló negre o blau marí molt fosc. Mitgetes blaves.

Gràcies a diversos testimonis hem pogut identificar tots els components que apareixen a la fotografia: Drets i en segona fila hi tenim: en Juanito Vidal, de cal Cego, suposat entrenador, amb camisa i corbata, en Rafel Mestre de cal Xic, en Josep Mestre de cal Llargot, en Josep Farré de cala Maria de cal Pau, de porter en Ramon Ricart de cal Mingo, en Alejandro Aviñó de cal Met i en Tòfol Romagosa de cal Camelo.

En primera fila i agenollats: en Jaume Farré, de cala Roseta, en Mariano Arroyo, de la Casilla, en Joan Ricart de cal Mingo, en Jordi Farré de cala Roseta i en Josep Mestre de cal Xic.

Com a cosa curiosa hi tenim tres parelles de germans: en Rafel i Josep Mestre, de cal Xic; en Jordi i Jaume Farré de cala Roseta i en Ramon i Joan Ricart de cal Mingo.
És a dir que amb tres famílies ja cobrien la meitat de la plantilla amb el referent que a més també eren parents amb els de ca la Maria de cal Pau i els de ca la Roseta.

En fi, vaja, que tot quedava en família. El Cunit d’aquests temps en prou feines arribava a tenir un total de 235 animes incloent-hi el capellà i vuit “números” de la Guàrdia Civil.

A la imatge veiem com la majoria dels “futbolistes” porten un mocador blanc al voltant del cap, remei ben casolà i molt pràctic per mitigar el regalim de la suor sobre la cara. En aquell temps el camp de joc estava emplaçat en una petita plana (¿) darrere la masia de cal Quadres en el camí que pujava cap al fondo del Cova, únic terreny més o menys apropiat per la pràctica del futbol atès que totes les planes al voltant del contorn urbà de Cunit estaven conreades de vinya.


Grup d’estudis Cunitencs, Delmacio de Conito. Juliol 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s