Última conferència

Amb motiu de complir-se 80 anys de l’entrada de les forces franquistes a Cunit i el fet de coincidir amb Sant Sebastià, la Festa Major d’hivern de Cunit, el Grup d’Estudis Cunitencs va organitzar una nova conferència amb el suport de les regidories de Cultura i Patrimoni que va tenir lloc el passat dissabte dia 19 a les 6 de la tarda al Saló de Plens de l’Ajuntament.

img_1641
imatge de la Sala de Plens durant la conferència

L’acte va ser molt concorregut amb la sala ben plena de gent no tan sols de Cunit sinó també de Cubelles i de cunitencs residents a Vilanova i la Geltrú i fins i tot de Barcelona.

img_8357 (2)
El conferenciant, Francesc X. Hernández Cardona, catedràtic de la Universitat de Barcelona junt amb els dos voluntaris que van fer de figurants. El cubellenc Josep Cuscó amb uniforme de Comissari Polític de l’exèrcit republicà i el jove cunitenc Mounir Tayou, caracteritzat de soldat franquista marroquí de Regulars.

El conferenciant, el catedràtic de la Universitat barcelonina, Sr. Francesc Xavier Hernández Cardona es va esplaiar en els últims mesos de la Guerra Civil, després de la cruenta batalla de l’Ebre i tot el retrocés de l’exèrcit republicà fins a la frontera francesa. Va rememorar la caiguda de Reus i Tarragona per continuar amb l’avanç detallat poble a poble a la nostra comarca, el Penedès.

També vàrem comptar amb la col·laboració de dos figurants, el Sr. Josep Cuscó de Cubelles que es va caracteritzar de Comissari Polític de l’exèrcit de la República i el jove Mounir Tayou, de Cunit, que representava un combatent dels Regulars marroquins, les temibles forces de xoc de l’exèrcit franquista. Val a dir que els dos uniformes van ser cedits per la càtedra de Didàctica i Patrimoni de la mateixa Universitat de Barcelona.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s