Preparació del Chunido 2

Propera activitat

5538c12a3f9d3737597158

A fi que esteu al corrent de les nostres activitats us comuniquem que ja estem preparant el número 2 del nostre quadern d’història local, CHUNIDO:

L’any 2014 vam editar una revista titulada CHUNIDO amb un acurat estudi del pergamí del 1157 sobre la venda del castell i terme de Farell i Cunit que s’havia segregat del gran terme que tenia aquell any el castell de Cubelles i que anava des de la Geltrú fins passat Segur. El pergamí en qüestió es va trobar a l’arxiu del Sr. Lluís Desvalls i Maristany, marquès d’Alfarràs. Els seus avantpassats van senyorejar sobre molts territoris del Penedès, i a mitjan dècada dels 50 del segle XX encara cobraven diferents censals a Cubelles i Cunit.

El nou número de CHUNIDO que ja tenim ben avançat de text i fotografies serà també una monografia dedicada íntegrament en aquest cas a les Masies de Cunit, amb moltes imatges exteriors i interiors, acompanyades d’una ressenya històrica de cadascuna d’elles, en un estudi inèdit sobre el tema, continuïtat d’una exposició fotogràfica que ja vam presentar fa dos anys enrere per Sant Sebastià.

Observareu que ja han passat quasi quatre anys des que vam editar el número u. Les greus dificultats que ens toca viure per l’escàs nombre de socis, els pocs anunciants i el nul suport dels ens oficials ens obliguen a anar amb peus de plom a l’hora d’encarar iniciatives com aquesta que comporten un elevat – almenys per una petita entitat com la nostra – cost econòmic. Afortunadament ja tenim pràcticament cobert el pressupost – el número 1 va ser patrocinat pel Consell Comarcal del Baix Penedès – i per això ja estem tancant la redacció d’aquest proper CHUNIDO 2 i que esperem que sigui una realitat abans de finalitzar aquest any.

Grup d’estudis Cunitencs, Delmacio de Conito. Març 2018

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s