PROPERA CONFERÈNCIA; TURISME i PATRIMONI al PENEDÈS MARÍTIM

santacana

El proper dissabte 2 de març a les 12 del migdia, a la sala número 3 de l’espai associatiu de Cunit, carrer Sant Joan número 4, al casc antic de Cunit, tindrà lloc una nova conferència,organitzada pel Grup d’Estudis Cunitencs, Delmacio de Conito.

Enguany el convidat serà el doctor Joan Santacana i Mestre, especialista i pioner en el camp del Patrimoni i Museologia  a Catalunya.

La seva conferència dissertarà sobre Turisme i Patrimoni. La manera d’optimitzar i treure el millor profit d`aquesta combinació, que moltes vegades tenim ben a l`abast i que per   manca d`idees o de recursos no sabem aprofitar.

Aquesta conferència s’emmarca en les polítiques de col·laboració d’aquesta entitat i la regidoria de Turisme i Patrimoni, que té com a objectiu, recuperar el temps perdut, i recuperar el màxim d’elements patrimonials per la salvaguarda de la història de Cunit, la seva identitat.

Joan Santacana i Mestre, nascut a Calafell el 1948, és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona on fou deixeble dels grans mestres Joan de Maluquer i Motes i Nicolau i Miquel Tarradell Mateu, que li van transmetre la seva passió per la arqueologia. És també Doctor en Pedagogia i professor de Didàctica de les Ciències Socials a l`esmentada Universitat. És membre fundador del Taller de Projectes, Museologia i Patrimoni de la Universitat de Barcelona

És autor de la reconstrucció – un cas inèdit al nostre país en els anys 90 –i reconversió en museu de la Ciutadella Ibèrica de Calafell, de la qual havia dirigit l`excavació, anys abans. És també autor de moltes publicacions de Historia i Arqueologia en diverses editorials, al temps que ha dirigit nombrosos projectes de museïtzació a tot l`estat espanyol i també a d´altres llocs del món.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s